Home Nederland Rode vlag gehesen op strand Den Haag: ‘Ga de zee niet in’

Rode vlag gehesen op strand Den Haag: ‘Ga de zee niet in’

17
0
rode-vlag-gehesen-op-strand-den-haag:-‘ga-de-zee-niet-in’

Regio15

In samenwerking met

Omroep West

NOS Nieuws

De Haagse reddingsbrigade heeft bij het Zuiderstrand vijf mensen uit zee gehaald die voor de kust in de problemen waren gekomen. De brigade waarschuwt dat er een gevaarlijke stroming staat. Daarom is op het Zuiderstrand de rode vlag gehesen.

Een rode vlag betekent dat het verboden is om de zee in te gaan. Gisteren heeft de reddingsbrigade bij het Haagse Noorder- en Zuiderstrand tien mensen uit het water gehaald. Toen werd ook gewaarschuwd voor een gevaarlijke stroming, meldt Omroep West.

“Door de springtij kan het sterk stromen, let dus goed op de vlaggen en aanwijzingen van de reddingsbrigade”, zegt de reddingsdienst.

Druk op het strand

Op andere stranden wordt vooral gewaarschuwd vanwege drukte. De gemeente Den Haag raadt mensen aan niet meer met de auto naar Scheveningen te komen. Er zijn geen parkeerplekken meer en ook de meeste parkeergarages zijn vol, zegt de gemeente.

Ook bij het strand van Hoek van Holland is het druk en krijgen mensen het advies niet meer met de auto naar het strand te komen. De regionale omroep Rijnmond schrijft dat de wegen naar het strand vol staan en de directe toegangswegen zijn afgesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here