Home Suriname Lof en bloemen bij afscheid HvB-directeur Christa Sedoc

Lof en bloemen bij afscheid HvB-directeur Christa Sedoc

20
0
lof-en-bloemen-bij-afscheid-hvb-directeur-christa-sedoc

foto

Christa Sedoc, de afzwaaiende directeur van het Huis van Bewaring luistert naar een speech bij haar afscheid.


Christa Sedoc, directeur van Huis van Bewaring (HvB) zwaait af bij het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA). De nu 59-jarige directeur gaat met verlof en daarna in december dit jaar, met pensioen. Sedoc is dinsdag bij een officieel afscheid in de bloemen gezet. “U bent de balans geweest binnen de directie van het KPA. U heeft een belangrijke rol vervuld voor de verzelfstandiging van deze organisatie die al bijna rond is”, zei de beleidsadviseur Georgetine Acton, belast met de verzelfstandiging van het KPA.

Directie en personeel memoreerden “haar toewijding, haar bijzondere inzet, de mooie leermomenten, de goede samenwerking en de kalmte waarmee zij zaken, hoe moeilijk dan ook, aanpakte”. Sedoc trad 18 jaar geleden in dienst bij het KPA en begon bij de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan (PID). Vanuit PID vertrok ze naar HvB als onderdirecteur en in 2019 werd zij directeur.

De drumband van het KPA stond gereed bij de aankomst van Sedoc. Na de verwelkoming heeft dominee Michael Persaud in een gezellige sfeer voor de geestelijke voeding gezorgd. Na de dienst volgden de speeches van collega’s en de presentjes van directie van de inrichtingen, staf en het personeel van HVB. Het was voor velen een emotioneel moment, schrijft de voorlichting van het korps. Sedoc is beschreven als strak, liefdevol, een goede leider en een voorbeeldfiguur die het werk binnen de organisatie met veel passie deed.

Ook het nieuwe korpshoofd van het KPA, Joyce Pané-Alfaisi, heeft in haar speech de kalmte en rust bij het aanpakken van zaken door de afzwaaiende directeur Sedoc, benadrukt. “Enjoy. Het zal u goed gaan. Wij appreciëren u, maar u verdient het welverdiende pensioen. Wij houden van u”, zei Pané-Alfaisi.

De andere sprekers waren de directeur van CPI, Pertabsing Patjai, Marlon Soetosenojo van Hazard, de onderdirecteuren Hiera Vijai, Sewdath Koendjbiharie en Boerleider Mariska, alsook door de opper penitentiaire ambtenaar, Jerry Anroedh, die coördinator is van het Cellenblok. De waarnemende directeur Operationele Diensten, Patrick Campagne, bedankte Sedoc namens de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, voor haar inzet in het algemeen en in het bijzonder de bijdrage geleverd aan het KPA.