Home Suriname Johnson stapt op; wil aanblijven tot opvolger is benoemd

Johnson stapt op; wil aanblijven tot opvolger is benoemd

18
0
johnson-stapt-op;-wil-aanblijven-tot-opvolger-is-benoemd

foto


De Britse premier Boris Johnson heeft zojuist op een persconferentie aangekondigd dat hij zal opstappen. Tegelijkertijd heeft hij bekendgemaakt zijn taken te zullen uitvoeren totdat er een opvolger is benoemd.

Johnson vindt het pijnlijk dat hij zijn werk niet heeft kunnen afmaken. Er is veel kritiek op hem nadat bekend werd dat hij betrokken is bij diverse schandalen die niet meer verdedigd konden worden, zoals feesten tijdens lockdowns en benoemen van een partijlid dat beschuldigd wordt van seksueel . Diverse kabinetsleden zijn vertrokken omdat zij niet meer door één deur met de premier konden.

Ook als leider van de Conservatieve Partij treedt Johnson per direct af. Hij heeft meegedeeld dat de zoektocht naar zijn opvolger de volgende week zal beginnen. De Labour Party, die in de oppositie zit, vindt dat Johnson onmiddellijk de laan uit moet.