Home Nederland Verdachte opgepakt voor aansturen moord op Peter R. de Vries

Verdachte opgepakt voor aansturen moord op Peter R. de Vries

16
0
verdachte-opgepakt-voor-aansturen-moord-op-peter-r.-de-vries

ANP

NOS NieuwsAangepast

Een 27-jarige Poolse man is vanochtend aangehouden op verdenking van het aansturen van de moord van Peter R. de Vries, meldt het Openbaar Ministerie. Bronnen melden dat het gaat om Krystian M. uit het Gelderse Ochten.

Het Parool en AD schrijven dat hij te linken is aan Ridouan Taghi. Het Openbaar Ministerie heeft dat niet bevestigd. Taghi wordt gezien als mogelijke opdrachtgever van de moord op de misdaadverslaggever, omdat De Vries vertrouwensman van kroongetuige Nabil B. was.

De twee kranten melden ook dat de Pool vandaag is gearresteerd in zijn cel. M. zou al vastzitten voor een poging tot moord in Zeewolde in oktober vorig jaar.

Levenslang geëist tegen moordverdachten

Peter R. de Vries werd op 6 juli vorig jaar in Amsterdam neergeschoten. Hij bezweek negen dagen later aan zijn verwondingen. Tegen de twee mannen die verdacht worden van zijn dood is onlangs een levenslange celstraf geëist. De rechter doet in die zaak op 14 juli uitspraak.

De 27-jarige M. is volgens het AD en Parool een belangrijke verdachte in de strafzaak tegen een neef van Taghi. De neef wordt samen met acht anderen vervolgd voor onder meer het stelen van auto’s voor gebruik bij liquidaties, stellen de kranten. In dezelfde zaak zou de 27-jarige verdacht worden van betrokkenheid bij een poging tot moord in Utrecht.

Liquidatiepoging in Zeewolde

De Pool werd in november vorig jaar samen met twee landgenoten opgepakt in verband met een liquidatiepoging in Zeewolde. Het slachtoffer was beschoten met een automatisch vuurwapen en geraakt in zijn been. De toen nog 26-jarige man was ten tijde van zijn arrestatie net tijdelijk vrijgelaten. Hij had vastgezeten in voorlopige hechtenis vanwege een andere geweldsfeit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here