Home Suriname Gestreste moeder vrijgelaten

Gestreste moeder vrijgelaten

16
0
gestreste-moeder-vrijgelaten

foto


Een moeder die uit stress haar kindje van een jaar heeft geslagen, is vrijgelaten. Haar advocaat Maureen Nibte zegt dat de vrouw behoorlijk is aangesproken voor haar gedrag door de officier van justitie.

De vrijlating is gebeurd, nadat de advocaat het verzoek heeft gedaan. De familie van de vrouw heeft zich ook ingezet om de moeder de begeleiding te bieden. De moeder zal psychologische begeleiding krijgen en komt alleen onder toezicht van anderen in contact met haar kind.

Uit het visum van de arts blijkt dat het kindje blauwe plekken in zijn gezicht had. De moeder had haar baby enkele tikjes gegeven, omdat zij gefrustreerd was. Zij had ruzie met haar man.

De zus van de verdachte had gezien hoe zij omging met haar baby. Zij zei aan haar om geduld te hebben met de baby. De zus heeft het jongetje gebracht bij zijn vader die aangifte heeft gedaan.

Nibte heeft bij de voorgeleiding van de vrouw bij de officier van justitie gezegd dat het blijft: de moeder van het kind. Met de opsluiting alleen zal niets bereikt worden. De officier heeft gesproken met de familie van de verdachte. Het jongetje huilt sinds de insluiting van zijn moeder de hele dag. Een psycholoog is voor de moeder in de hand genomen om haar te begeleiden. De baby gaat voorlopig nog bij zijn oma wonen en de moeder woont bij haar zus. De vrouw mag voorlopig niet alleen met haar kind zijn.

Het Openbaar Ministerie zal deze zaak monitoren.