Home Suriname CLO-bestuur had constructief gesprek met Somohardjo

CLO-bestuur had constructief gesprek met Somohardjo

18
0
clo-bestuur-had-constructief-gesprek-met-somohardjo

foto

Eugène Daniël, secretaris van de CLO.


De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) onder leiding van Michael Miskin, is gisteren ontvangen door minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken. In twee brieven hebben 20-tal lidbonden om duidelijkheid gevraagd over Public Sector Reform en de gelden die met terugwerkende kracht (twk) betaald moeten worden aan ambtenaren. Secretaris van de CLO, Eugène Daniël, zegt aan Starnieuws dat het gesprek constructief en zakelijk is geweest. Over drie weken zal er een vervolggesprek plaatsvinden.

De ClO wilde duidelijkheid over wat de hervorming van het ambtenarenapparaat inhoudt en hoe het uitgevoerd zal worden. De lidbonden maken zich vooral zorgen over de afvloeiingsregeling. Het bestuur is tijdens de ontmoeting met de minister ingegaan op een eerdere ervaring, waarbij de afvloeiingsregeling is mislukt. De CLO wil voorkomen dat ambtenaren in problemen geraken, nadat ze afgevloeid zijn. Afgesproken is dat de minister de informatie aan de CLO doet toekomen ter bestudering.

Ambtenaren moeten 3 x SRD 500 twk krijgen en restant vakantiegeld van 2017 en 2018. Daniël merkt op dat Miskin tijdens de bespreking wilde weten wanneer een begin zal worden gemaakt met de uitbetaling. Er is al een exercitie gemaakt door Cebuma, maar het is nog niet duidelijk wanneer de ambtenaren over het geld kunnen beschikken. Bij de vervolgbijeenkomst worden concrete antwoorden verwacht.