Home Nederland KLM lost laatste deel coronalening van Nederlandse staat af

KLM lost laatste deel coronalening van Nederlandse staat af

20
0
klm-lost-laatste-deel-coronalening-van-nederlandse-staat-af

ANP

NOS Nieuws

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft het laatste deel afgelost van de lening die het bedrijf kreeg van de Nederlandse staat. De maatschappij heeft bekendgemaakt dat de laatste tranche van 277 miljoen euro naar Den Haag is overgemaakt. KLM kreeg de lening om de coronacrisis door te komen.

De luchtvaartmaatschappij betaalde in mei en juni al tranches af van 311 miljoen en 354 miljoen euro. Dat ging om leningen van banken waarvoor de Staat garant stond. Het laatste bedrag stond nog open bij de Staat.

In totaal kreeg KLM zo’n 3,4 miljard euro steun toegezegd. KLM heeft daar uiteindelijk 942 miljoen euro van gebruikt. Daarnaast kreeg de maatschappij ook miljarden aan NOW-steun.

Extra steun

KLM houdt wel de optie om in de toekomst geld te lenen. Het bedrijf vindt de omstandigheden nog te onzeker om die optie op te zeggen. Daarom moet de luchtvaartmaatschappij nog altijd aan verschillende voorwaarden van de Staat blijven voldoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here