Home Suriname Heler laptops in vrijheid gesteld

Heler laptops in vrijheid gesteld

16
0
heler-laptops-in-vrijheid-gesteld

foto


De 21-jarige ICT-technicus Rajiv H. is woensdag bij zijn voorgeleiding in vrijheid gesteld door het Openbaar Ministerie. Rajiv H. was op 26 juni in verzekering gesteld, nadat er twee verdachten waren aangehouden na verschillende inbraken.

Bij deze inbraken waren er verscheidene laptops buitgemaakt op verschillende scholen. Rajiv H. had in eerste instantie een laptop gekocht bij het tweetal. Naderhand bood het duo hem nog 11 laptops ten verkoop aan. Rajiv H., die elektronica als sloop opkoopt, kocht ook deze laptops op als sloop.

De advocaat van Rajiv H., Maureen Nibte, gaf in haar verweer aan dat haar cliënt geen heling kan worden verweten, omdat hij er niet van op de hoogte was dat het om gestolen laptops ging. Immers, bij roerende goederen geldt bezit als volkomen titel. De persoon die het goed bij zich heeft wordt geacht de eigenaar te zijn. De laptops waren in het bezit van het tweetal dus Rajiv H. mocht er te goeder trouw van uitgaan dat zij ook de eigenaar waren.

Alle 12 laptops zijn terecht en zijn afgestaan aan de rechtmatige eigenaren. De advocaat pleitte dat met de afgifte van de laptops, de benadeling is weggemaakt en vroeg zij de vervolgingsambtenaar om haar cliënt in vrijheid te stellen. Het verzoek werd ingewilligd, waarna de verdachte op woensdag in vrijheid werd gesteld. De twee verdachten hebben de inbraken erkend. Zij blijven aangehouden.