Home Nederland CDA-Kamerlid Boswijk blijft thuis na protest boeren bij zijn gezin

CDA-Kamerlid Boswijk blijft thuis na protest boeren bij zijn gezin

16
0
cda-kamerlid-boswijk-blijft-thuis-na-protest-boeren-bij-zijn-gezin

ANP

NOS NieuwsAangepast

Boze boeren hebben gisteravond het huis van CDA-Kamerlid Derk Boswijk bezocht. Hij was zelf in Den Haag aan het werk, maar zijn kinderen van 4 en 7 jaar waren wel thuis. Hij kondigt nu op Twitter aan dat hij de komende dagen niet naar zijn werk gaat, maar bij zijn gezin blijft.

Boswijk was vorige week een van de Kamerleden die van de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid het dringende advies kregen om niet naar het boerenprotest in Stroe af te gaan, omdat hun veiligheid kon niet worden gegarandeerd. De CDA’er sloeg dat toen in de wind en ging tijdens de manifestatie met boeren in gesprek.

Maar de actie bij hem thuis gaat hem te ver. “Deze manier van demonstreren dient geen enkel doel. Stop ermee!”, schrijft hij.

PvdA-leider Kuiken vindt dat het protest bij politici thuis “echt alle grenzen over” over gaat. “Geweld en intimidatie door deze hooligans moet nu stoppen.”

Ook andere Kamerleden nemen fel afstand. “Schandalig, zeg ik ook als ouder”, aldus Van Weyenberg (D66). “Afschuwelijk, volstrekt onacceptabel, deze waanzin moet stoppen!”, vindt Ouwehand (Partij voor de Dieren).

Van Weyenberg liet gisteren al weten dat hij een spoeddebat in de Tweede Kamer wil over de uit de hand lopende boerenprotesten. Of dat er komt en wanneer precies wordt later vandaag duidelijk.

Er was gisteren ook opnieuw een actie bij het huis van minister Van der Wal. Boeren braken daarbij door een politieblokkade. Premier Rutte zei daarover bij de NAVO-top in Madrid dat hij met afschuw naar de beelden heeft gekeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here