Home Suriname Santokhi: Meer achter naambord ‘I ❤️ Nickerie’

Santokhi: Meer achter naambord ‘I ❤️ Nickerie’

26
0
santokhi:-meer-achter-naambord-‘i-️-nickerie’

foto

President Chan Santokhi met initiatiefnemer Shaouchkhan Abdul tijdens de onthulling van het naambord ‘I ❤️ Nickerie’. (Foto’s: CDS)


“Nickerianen zijn patriotten als het gaat om hun district. Ze hebben geloof in zichzelf.” Zo sprak president Chan Santokhi zondag toen hij het naambord ‘I ❤️ Nickerie’ heeft onthuld. Voor het staatshoofd schuilt er meer achter het naambord.

Nickerie is het grootste rijst producerend district. De hele keten is aanwezig. Vanaf de boer die zaait tot de financierder, zei het staatshoofd. Nickerianen in binnen- en buitenland bundelen samen om het district te ondersteunen. En dat gebeurt volgens het staatshoofd met zoveel liefde. “Met de onthulling van dit naambord wordt aangegeven hoeveel liefde zich in het district ontwikkelt.” Hij gelooft erin dat met de aanstaande ontwikkelingen waaronder een internationale luchthaven, een shore base en een highway naar Brazilië, Nickerie de eerste stad van het land wordt. Er is ook een project goedgekeurd voor duurzame en schone energie uit padiekaf in het district.

Voor waarnemend districtscommissaris (dc) Sherien Bansi-Durga betekent de onthulling van het naambord dat samen met de burgers aan de basis, moet worden gemobiliseerd om daadwerkelijk inhoud te geven aan de slogan ‘I ❤️ Nickerie’. Deze slogan zal alleen spreken tot de burgers en toeristen als wij het district schoonhouden, merkte de dc op. “Hiermee geeft u ook aan de waarden en de normen van het district hoog te houden.”

Voor initiatiefnemer Shaouchkhan Abdul is een droom in vervulling gegaan. Hij heeft eenieder opgeroepen om trots te zijn op Nickerie en zo je doelen na te streven.

Aan Starnieuws zeggen Sharessa, M. (21) en Julien, H. (20) blij te zijn met het naambord. Tegelijkertijd roepen ze de gemeenschap op om erop toe te zien en vooral te voorkomen dat onverlaten het niet vernietigen. “Dat zal erg zijn”, zucht Julien.