Home Suriname Suriname en Nederland intensiveren drugsbestrijding

Suriname en Nederland intensiveren drugsbestrijding

19
0
suriname-en-nederland-intensiveren-drugsbestrijding

foto

Ondertekening besluitenlijst door Claudia Bruining en Maarten Smidts, respectievelijk vertegenwoordigers van het OM Suriname en het Ministerie van Justitie en Veiligheid Nederland.


Suriname en Nederland hebben donderdag een bilateraal drugsoverleg gevoerd. De Surinaamse delegatie werd voorgezeten door het Openbaar Ministerie en bestond verder ook uit vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname, NV Luchthavenbeheer, het Justitieel Interventie Team, de Douane en de Douane Recherche.

De Nederlandse delegatie bestond uit vertegenwoordigers van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, het Openbaar Ministerie en de Koninklijke Marechaussee en de politie liaison van Nederland in Suriname. Dit meldt het Openbaar Ministerie in een persbericht.

Tijdens dit overleg zijn er dertien besluiten genomen waaraan beide delegaties zich zullen committeren om de samenwerking te intensiveren op het gebied van drugsbestrijding. Het overleg werd afgesloten met een bezoek van de Nederlandse delegatie aan de Jules Sedney Haven en de Johan Adolf Pengel Luchthaven.