Home Suriname Vrouw gevonnist tot vijftien jaar cel

Vrouw gevonnist tot vijftien jaar cel

16
0
vrouw-gevonnist-tot-vijftien-jaar-cel

foto


Rechter Lydia Ravenberg heeft Arroyo M. donderdag gevonnist tot vijftien jaar cel. De vrouw heeft haar vriendin Karen Sanches op 15 december 2019 vermoord.

Tegen Arroyo M., die voor het eerst in Suriname in aanraking is gekomen met justitie, was twintig jaar cel geëist. De rechter is vijf jaar lager gegaan dan de eis.

Er waren enkele voorvallen geweest tussen Arroyo M. en Sanches, waarbij de verdachte vreselijk tekeer was gegaan. Het werd haar te veel dat Sanches een cliënt van haar wilde afpakken. Zij vertelde anderen dat zij wrok had tegen Sanches.

Arroyo M. heeft in haar verklaring gezegd dat het slachtoffer zelfmoord heeft gepleegd in hun appartement. Zij kon niet voorkomen dat het slachtoffer zichzelf verwondde. Het mes kwam in haar handen terecht, maar zij gooide dat weg. Zij had het slachtoffer bij de schouders aangeraakt en kreeg daardoor bloed onder haar nagels.

De rechter heeft in haar vonnis opgenomen dat moord is bewezen en dat Arroyo M. na kalm beraad en rustig overleg heeft gehandeld. Er is sprake van voorbedachten rade.