Home Nederland Wekdienst 23/6: Stikstofdebat in de Kamer • EU-leiders bespreken toetreding Oekraïne

Wekdienst 23/6: Stikstofdebat in de Kamer • EU-leiders bespreken toetreding Oekraïne

18
0
wekdienst-23/6:-stikstofdebat-in-de-kamer-•-eu-leiders-bespreken-toetreding-oekraine

Goedemorgen! In Den Haag wordt het grote stikstofdebat gehouden. En in Brussel overleggen EU-leiders over de status van Oekraïne als kandidaat-lid van de EU.

Beluister hier de wekdienst

Maar eerst het weer. Het is vandaag zonnig en erg warm. Maxima vanmiddag tussen 28 en 31 graden met in het zuiden kans op een regen- of onweersbui.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Den Haag maakt zich op voor het stikstofdebat. Een dag na het grote boerenprotest debatteert de Tweede Kamer over de plannen van het kabinet om de uitstoot in 2030 met 50 procent te verminderen. Ministers Van der Wal en Staghouwer staan tegenover de Tweede Kamer, die gemengd reageert op hun plannen. Ook coalitiepartijen VVD, CDA en ChristenUnie zijn kritisch. Je leest er hier meer over.
  • De EU-leiders overleggen in Brussel om te beslissen of Oekraïne kandidaat-lid mag worden. Daarnaast spreken de leiders over de aanvraag van Moldavië en Georgië.
  • In Boedapest staat bij het WK zwemmen de finale van de 200 meter schoolslag met Caspar Corbeau op het programma. In de series komen onder anderen Maaike de Waard (50 meter vlinder) en Jesse Puts en Thom de Boer (50 meter vrij) in actie.

Wat heb je gemist?

De coronavaccins beschermen goed tegen overlijden door covid-19, zonder de kans op sterfte door andere oorzaken te verhogen. Dat melden het RIVM en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) na onderzoek. De twee organisaties deden op verzoek van de Tweede Kamer onderzoek naar de oorzaken van oversterfte tijdens de coronapandemie.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In de Ziggo Dome in Amsterdam was gisteravond het allerlaatste optreden van Rob de Nijs (79). De zanger heeft de ziekte van Parkinson, waardoor optreden lastiger wordt. Met de show ’t Is mooi geweest nam hij nu afscheid van zijn fans.

De 79-jarige zanger werd met een staande ovatie ontvangen en ook tijdens het optreden gingen fans meermaals staan. Nummers als Malle Babbe en Foto van Vroeger werden luidkeels meegezongen.

De allerlaatste van Rob de Nijs: ‘Ik heb zakdoekjes bij me’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here