Home Suriname Vier veroordeeld voor moord op Paraguayaanse aanklager in Colombia

Vier veroordeeld voor moord op Paraguayaanse aanklager in Colombia

22
0
vier-veroordeeld-voor-moord-op-paraguayaanse-aanklager-in-colombia

foto

Familieleden en vrienden staan ​​naast de kist met het lichaam van aanklager Marcelo Pecci, tijdens zijn begrafenis in Asuncion, Paraguay. De aanklager is op 1 mei doodgeschoten tijdens zijn huwelijksreis op het eiland Baru in Colombia. (Foto: Reuters)


Vier mensen die bekenden dat ze deelnamen aan de moord op een Paraguayaanse officier van justitie, zijn vrijdag elk veroordeeld tot 23 jaar en zes maanden gevangenisstraf. Aanklager Marcelo Pecci (45) bekend van zijn strijd tegen de georganiseerde misdaad, werd op 10 mei doodgeschoten op het eiland Baru in de buurt van de Caribische stad Cartagena, terwijl hij op huwelijksreis was met zijn vrouw.

Volgens de Colombiaanse autoriteiten was de Braziliaanse gevangenisbende First Capital Command (PCC), een grote exporteur van cocaïne, betrokken bij de coördinatie van de moord. Een vijfde persoon pleit onschuldig, terwijl een zesde verdachte nog voortvluchtig is, aldus de Colombiaanse politie.

De rechter die de zaak in Cartegna voorzit, zei dat de volledige straf van 47 jaar elk voor de vier mensen werd gehalveerd als onderdeel van een pleidooiovereenkomst, maar de rechter sloot andere voordelen uit, zoals het thuis uitzitten van een van de straffen.

Pecci en zijn vrouw, de Paraguayaanse journaliste Claudia Aguilera, kondigden haar zwangerschap aan op Instagram kort voordat het paar werd benaderd door twee mannen op een strand bij hun hotel. Aguilera vertelde de autoriteiten dat een van de mannen Pecci later had neergeschoten.

De organisatoren van de moord zouden een half miljoen dollar hebben betaald voor de executie, zei de Colombiaanse procureur-generaal Francisco Barbosa eerder deze maand op een persconferentie.