Home Suriname De speciale en bijzondere Vader van ons allen

De speciale en bijzondere Vader van ons allen

13
0
de-speciale-en-bijzondere-vader-van-ons-allen

foto


De Allerhoogste Vader, de Allerhoogste Ziel, is niet alleen onze Vader, maar ook onze Moeder. Hij is de belichaming van de mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten, in gelijke balans en schoonheid. Een persoonlijkheid van absolute zuiverheid en barmhartigheid, autoriteit en nederigheid. Hij heeft geen lichaam, want Hij is eeuwig onstoffelijk. Een wezen met mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten in gelijke schoonheid en voor altijd onzichtbaar voor de fysieke ogen. Door de geschiedenis heen hebben we God vele vormen en kostuums gegeven, de ene machtiger dan de andere, maar Zijn ware vorm is die van een punt van spiritueel licht, het Zaad van leven. Hij behoort niet maar één religie toe, maar aanvaardt elke ziel als Zijn kind, ongeacht religie.

Hij is de Bron van Alle Goedheid. En wat is goedheid anders dan de expressie van onze goddelijke kwaliteiten in het leven? Goedheid is de aanwezigheid van spiritueel licht. God is de Ongelimiteerde Oceaan van Spiritueel Licht. Hij is de Oceaan van Vrede, de Oceaan van Liefde, de Oceaan van Zuiverheid, de Oceaan van Kennis (Waarheid), de Oceaan van Geluk, de Oceaan van Kracht en de Oceaan van Gelukzaligheid.

Vanwege Zijn altijd zuivere, volle en onbeperkte staat van spirituele kracht, kennis en kwaliteiten, is Hij de meest heldere van alle sterren. Als Zijn kinderen zijn we allemaal sterren, naar Zijn beeld en gelijkenis. Ieder van ons heeft een unieke persoonlijkheid met een andere unieke combinatie van spirituele kwaliteiten, net als een boeket met een verscheidenheid aan prachtige bloemen. Ieder kind wil graag geliefd zijn door zijn ouder. God, onze Eeuwige Ouder, houdt onvoorwaardelijk van ieder van ons, omdat wij allen simpelweg Zijn kinderen zijn. We hebben recht op Zijn liefde en al hetgeen Hij bezit voor eeuwig, maar hebben we dat recht wel opgeëist?

 

Pas als we leren hoe we Zijn liefde kunnen accepteren en teruggeven, ontvouwt zich de magie van spirituele liefde in ons en om ons heen. Het is dán dat we beginnen te tappen uit de spirituele energie van God, de Eeuwige Bron, het ook absorberen en dat spirituele liefde het fundament wordt van elke gedachte, woord en actie van ons.

God staat bekend als de Schepper – oftewel Creator en daarom hebben we God de titel ‘Hem’ gegeven. Maar het is niet zo dat Hij de aarde of het universum schept. Zijn rol is net zo subtiel en krachtig als Zijn vorm. Hij creëert het nieuwe oftewel transformeert het oude tot nieuw en brengt licht terug in een wereld van duisternis. Hij zaait de zaadjes van zuivere gedachten in de “vruchtbare” mind van menselijke zielen – Zijn kinderen – en blijft hen geduldig ondersteunen in hun proces van groei tot een verheven wezen. Door dit proces creëert Hij weer goddelijke wezens en ook de Hemel, het Paradijs op aarde.

Rajyoga is de studie, waarbij Onze Eeuwige Ouder ons persoonlijk weer herinnert aan wie wij van oorsprong zijn, wie Hij is en hoe wij weer die gelukkige en blije kinderen van Hem kunnen worden.

Een hele fijne Vaderdag toegewenst!

BRAHMA KUMARIS spirituele organisatie