Home Suriname Amoksi bezig met aanpak mentale gezondheidszorg korpsen

Amoksi bezig met aanpak mentale gezondheidszorg korpsen

54
0
amoksi-bezig-met-aanpak-mentale-gezondheidszorg-korpsen

foto

Pater Romanus Ebonyi heeft een inleiding gehouden over mentale gezondheidszorg voor leidinggevenden van de korpsen van Justitie en Politie. (Foto: Juspol)


Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie is gestart met de aanpak van de mentale gezondheidszorg van de diverse korpsen binnen zijn ministerie. De eerste activiteit was een lezing voor leidinggeven van de korpsen. Pater Romanus Ebonyi heeft een inleiding gehouden over Clinical Pastoral Counseling and Psychology.

Eén van de beleidsintenties van het Ministerie is het aantrekken van specialistische zorg gericht op de mentale gezondheidszorg van vooral korpsleden. Dit vanwege de traumatische gebeurtenissen waarmee zij geconfronteerd worden bij de uitoefening van hun werkzaamheden, meldt het ministerie.

Tijdens de lezing is de pater ingegaan op de betekenis van klinische pastorale counseling en de diverse ziektebeelden. Hij heeft uitgelegd wat de verschillende temperamenten zijn en hoe ze tot uiting komen in de persoonlijkheden van mensen. Daarna heeft hij uitgelegd wat depressie is, hoe het ontstaat en hoe het zich manifesteert. Na de presentatie was er een vragenronde en is de inleider ingegaan op vragen.