Home Suriname Natio opnieuw gestrand in Mexico

Natio opnieuw gestrand in Mexico

17
0
natio-opnieuw-gestrand-in-mexico

foto

Natio is voor de tweede keer gestrand in Mexico. Het vliegplan in hard copy was niet op tijd ingeleverd. (Foto: Diederik Samwel)


De Surinaamse voetbalselectie ondervindt opnieuw grote problemen met de chartervlucht die bij Fly All Ways is geboekt voor de twee uitwedstrijden in de Nations League. Na de met 3-0 verloren interland op zaterdagavond tegen Mexico meldden spelers, staf en gevolg zich ’s ochtends ruim op tijd op de airport van Torreón. Na bijna zes uur wachten in de vertrekhal kwam de mededeling dat het toestel geen toestemming kreeg van de luchthavenautoriteiten om via tussenstops op Cancun en Curaçao naar Suriname te vliegen. Het vluchtplan was niet op tijd in hard copy aangeleverd waarop de delegatie te horen kreeg dat de vlucht tot de volgende dag moet worden uitgesteld.

Via Fly All Ways zijn spelers, staf en gevolg inmiddels in een ander hotel vlakbij het vliegveld ondergebracht. Door de extra nacht in Torreón missen een paar internationals hun retourvlucht vanaf Zanderij naar Nederland. Aan het eind van de middag waren ze zelf bezig om zo snel mogelijk een alternatieve vlucht via Mexico City naar Europa te regelen. Een zestal spelers had die terugreis al van tevoren op die manier geboekt.

Op de airport in Torreón waren er aanvankelijk ook problemen met de Mexicaanse immigratiedienst. Drie passagiers – één selectiespeler en twee SVB-bestuursleden – beschikten niet meer over het vereiste gedeelte van het bij aankomst verkregen immigratieformulier. Door een boete te betalen kon dit vrij snel worden opgelost.

Vorige week woensdag bracht natio noodgedwongen de nacht door in Cancun nadat was gebleken dat er geen sluitende afspraken waren gemaakt met zowel de Mexicaanse immigratiedienst als met de luchthaven. Een buitenlandse vlucht dient in Mexico altijd door de douane te gaan en kan niet alleen landen om bij te tanken. Voor die stop moest aan de airport in Cancun een bedrag van ruim US$ 4.000 worden betaald. Dit geld was al overgemaakt aan de airport in Torreón. 

Nog onduidelijk is welke fouten zijn gemaakt bij de voorbereiding van de chartervlucht naar Jamaica en Mexico en terug. Het gevolg is in ieder geval wel dat de voor deze trip geselecteerde voetballers maar ook de diasporaspelers die in beeld zijn voor volgende interlands met natio, de gebrekkige organisatie zeker laten meewegen bij hun beslissing om voor Suriname uit te komen.

Diederik Samwela