Home Suriname RvM keurt optrekken onderstand pensioen naar SRD 900 goed

RvM keurt optrekken onderstand pensioen naar SRD 900 goed

49
0
rvm-keurt-optrekken-onderstand-pensioen-naar-srd-900-goed

foto


Onderstand pensioen wordt opgetrokken naar SRD 900. Nu varieert het onderstand pensioen tussen de SRD 300 en SRD 350. De aanpassing is goedgekeurd door de Raad van Ministers.

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken pleitte voor de aanpassing door te stellen dat op basis van wettelijke regelingen landsdienaren en hun nabestaanden geen aanspraak maken op een pensioen. De bewindsman benadrukte dat het gaat om landsdienaren die heel kort, veelal op basis van een arbeidsovereenkomst, voor het land hebben gewerkt, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Daar de regering besloten heeft de AOV gelden te verhogen naar SRD 1.250, is het gewenst ook het onderstand pensioen aan te passen naar SRD 900, beargumenteerde de bewindsman, mede gelet op de financieel economische situatie. Vicepresident Ronnie Brunswijk kon zich met de gehele  RvM terugvinden in het voorstel van minister Somohardjo.