Home Suriname Waarnemend president: TWK universiteit wordt gestort

Waarnemend president: TWK universiteit wordt gestort

16
0
waarnemend-president:-twk-universiteit-wordt-gestort

foto

Waarnemend president Ronnie Brunswijk belooft Hugo Blanker, voorzitter de Werknemers Federatie Universiteit, dat de TWK uiterlijk vrijdag wordt gestort. (Foto: René Gompers)


Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft het personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, meegedeeld dat de achterstallige gelden “vandaag, zo niet morgen” gestort worden. Hugo BLanker, voorzitter van de Werknemers Federatie Universiteit, vindt het erg dat de waarnemend president erbij gehaald moest worden om deze kwestie rond te krijgen. Het personeel is in actie gegaan  omdat de TWK van februari en maart nog niet is uitbetaald.

Brunswijk heeft de groep rond 12 uur toegesproken, kort nadat hij op kantoor was gekomen. De mensen waren er sinds 9 uur ‘s morgens. Gebleken is dat er geen afspraak was gemaakt om de waarnemend president te ontmoeten. Brunswijk wilde het fijne van de zaak weten. Blanker heeft hem uitgelegd dat na een aantal toezeggingen de TWK van februari en maart nog steeds niet is uitbetaald. En dat het personeel daarom heeft besloten tot 12 uur te werken totdat ze hun geld hebben.

Brunswijk is gaan bellen met enkele ministers en is daarna de groep verslag komen doen. “U moet weten dat de minister van Onderwijs altijd haar best doet,” gaf hij aan. “Ze heeft van alles gedaan om het goedgekeurd te krijgen. Er is al reçu opgemaakt en naar de Centraal Betaaldienst gestuurd. Die moet het verwerken. Gisteren is het vandaar naar de Centrale Bank gegaan. De minister van Financiën heeft gezegd dat de Centrale Bank de opdracht al heeft gehad om te betalen. Het gaat om SRD 12 miljoen. Als het niet vandaag gestort is, wordt het morgen. Nog even geduld, a san no fergiti. A moni o pai.”

De waarnemend president heeft het personeel verzocht om het werk te hervatten. De bond denkt daar anders over. De actie blijft gehandhaafd; tot 12 uur wordt er gewerkt, nog een dag tenminste. Niet iedereen is tevreden met het resultaat; velen wilden vandaag al over de extra gelden beschikken. Bondsvoorzitter Blanker vindt het erg dat op deze manier achter de TWK aangezeten moet worden. “Eigenlijk moeten we ons schamen,” merkt hij op. “Omdat je de vp niet voor zulke gekke dingen nodig moet hebben. Het klinkt misschien ondankbaar. We appreciëren zijn inzet wel. Maar ik heb een vp nodig voor belangrijkere dingen.”