Home Suriname Colombia: Zesde verdachte moord Paraguayaanse aanklager Pecci

Colombia: Zesde verdachte moord Paraguayaanse aanklager Pecci

19
0
colombia:-zesde-verdachte-moord-paraguayaanse-aanklager-pecci

foto

Wendre Still Scott Carrillo wordt geëscorteerd door de Colombiaanse politie na zijn gevangenneming in Medellin. Hij is een van de zes verdachten van de moord op de Paraguayaanse aanklager Marcelo Pecci. (Foto via Reuters)


Een zesde persoon wordt verdacht van de moord vorige maand op een Paraguayaanse officier van justitie die op vakantie was in Colombia, zei het hoofd van de Colombiaanse nationale politie dinsdag. Hij voegde daaraan toe dat een Braziliaanse bende aanvankelijk van plan was de moord in Paraguay uit te voeren.

Aanklager Marcelo Pecci, bekend van zijn strijd tegen de georganiseerde misdaad, werd op 10 mei doodgeschoten op het eiland Baru in de buurt van de Caribische stad Cartagena, terwijl hij op huwelijksreis was met zijn vrouw. Vijf mensen werden vorige week gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord.

De Braziliaanse gevangenisbende First Capital Command (PCC), een grote exporteur van cocaïne, was betrokken bij de coördinatie van de moord, zei generaal Jorge Luis Vargas op een persconferentie. Hij stelde dat de misdaad verband kan houden met internationale drugshandel en “radicaal terrorisme”.

“Vanwege de criminele coördinatie tussen hen, in overeenstemming met wat mijn Paraguayaanse collega’s mij hebben geïnformeerd, kon de moord niet in Paraguay worden voltrokken”, zei Vargas.

De politie gelooft dat de zesde persoon die naar verluidt bij de misdaad betrokken was, die ze Gabriel Carlos Salinas Mendoza noemden, het land is ontvlucht, waarschijnlijk naar Venezuela, voegde Vargas eraan toe.

Pecci en zijn vrouw, de Paraguayaanse journaliste Claudia Aguilera, kondigden haar zwangerschap aan op Instagram, kort voordat het paar werd benaderd door twee mannen op een strand bij hun hotel. Ze vertelde de autoriteiten dat een van de mannen Pecci later had neergeschoten.

De organisatoren van de moord zouden US$ 500.000 hebben betaald voor de moord, zei de Colombiaanse procureur-generaal Francisco Barbosa op dezelfde persconferentie. Vier van de gearresteerden hebben de aanklacht aanvaard en zeiden dat ze Pecci’s bewegingen via sociale media volgden, voegde hij eraan toe.