Home Suriname NDP ingenomen met snelle noodhulp Venezuela

NDP ingenomen met snelle noodhulp Venezuela

19
0
ndp-ingenomen-met-snelle-noodhulp-venezuela

foto

Assembleeleden (NDP) op bezoek bij de Venezolaanse ambassadeur. De NDP bedankt Venezuela voor de snelle hulp die geboden is gebieden die getroffen zijn door wateroverlast. (Foto: NDP)


De NDP bedankt de Bolivariaanse Republiek Venezuela voor de hulpgoederen die geschonken zijn aan Suriname. Het gaat om een grote partij voedingsmiddelen, medicijnen, andere basisbehoeften en een tiental motorfietsen. Venezuela heeft ook een viertal specialisten op het gebied van onder andere disaster management, gezondheidszorg en infrastructuur afgevaardigd om zich te oriënteren in de door de regering van Suriname aangemerkte rampgebieden. De NDP acht het noodzakelijk om de bevriende natie te bedanken voor de spontane hulp die binnen twee dagen aan Suriname werd gedaan.

De NDP zegt dat in een vrij vroeg stadium van de wateroverlast een delegatie van de partij de getroffen gebieden bezocht en heeft ook partijvoorzitter Desi Bouterse zich persoonlijk georiënteerd. Op dinsdag 7 juni is er een spoedvergadering belegd door het hoofdbestuur van de NDP. Op de agenda stond o.a. over de wateroverlast in Brokopondo en andere delen van Suriname. Bij deze vergadering waren ook de leden van andere partij instituten aanwezig.

Na de vergadering hebben volksvertegenwoordigers namens de NDP, onder leiding van Rabin Parmessar, een beleefdheidsbezoek gebracht aan ambassadeur Ireen Flores Rivas. Tijdens het bezoek gaf de Venezolaanse ambassadeur aan dat haar land, mede op basis van de decennia lange diplomatieke- en vriendschapsband, er ongeveer 40 ton aan noodhulp is ingevlogen naar Suriname, bestemd voor het rampgebied Brokopondo. Inmiddels heeft de overdracht van deze goederen aan het NCCR ook plaatsgevonden.

De NDP-fractie heeft gisteren ook een beleefdheidsbezoek aan het NCCR. Kolonel Jerry Slijngaard was ingenomen met het bezoek van de volksvertegenwoordigers en heeft kort inzicht gegeven in de werkzaamheden van de organisatie, voornamelijk toegespitst op de wateroverlast en hulpverlening. De Assembleeleden zullen namens de NDP tijdens de eerstvolgende DNA vergadering de bekomen informatie bij de Bolivariaanse Republiek Venezuela en het NCCR meenemen in haar beraadslagingen met de regering.

De NDP is intensief bezig met haar partij politieke en sociale activiteiten. Er worden verschillende acties ondernomen om de gemeenschappen in de getroffen gebieden hulp te bieden. Hierbij wordt de partij ook ondersteund door derden, waaronder verschillende artiesten die spontaan hun bijdrage hebben geleverd bij een benefiet concert, dat de vorige week in het partijcentrum werd houden. In het kader van de algemene politieke activiteiten wordt er komend weekend, op 11 juni wordt er een massameeting gehouden in Nickerie.