Home Suriname Minister Levens presenteert Hein Eersel Instituut

Minister Levens presenteert Hein Eersel Instituut

16
0
minister-levens-presenteert-hein-eersel-instituut

foto


Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, kondigt aan het Hein Eersel Instituut, voor professionele aanpak van meertaligheid binnen het Surinaams Onderwijs. Donderdag viert Eersel in familiekring zijn honderdste verjaardag.

Levens feliciteert namens de gemeenschap Dr. Hein Eersel met Wan Barki Yari. De jarige levert sinds 1961 zijn bijdrage aan de instandhouding van alle moedertalen in Suriname en heeft als linguïst altijd getracht om de start van het onderwijs in alle moedertalen te laten geschieden. Hij bestudeerde daarom ook het Sranan, het Sarnami en het Sanskriet, alsmede Afrikaanse taalwetenschappen.

Als Wan Barki Yari Presenti biedt de minister vanwege dit heuglijke feit als cadeau: De instelling van het HEIN EERSEL INSTITUUT voor de Professionele aanpak van meertaligheid binnen het Surinaams Onderwijs. Het Instituut voor de Opleiding van leraren en het Directoraat Cultuur zijn hierbij betrokken.