Home Nederland Vliegtuigje crasht in havengebied Rotterdam, inzittenden spoorloos

Vliegtuigje crasht in havengebied Rotterdam, inzittenden spoorloos

17
0
vliegtuigje-crasht-in-havengebied-rotterdam,-inzittenden-spoorloos

In het Calandkanaal bij Rotterdam is een vliegtuigje neergestort. Dat meldt de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Aan boord van het vliegtuigje waren vermoedelijk twee mensen. Van hen ontbreekt elk spoor. De zoektocht naar het wrak gaat vannacht door.

Het vliegtuigje was opgestegen in Duitsland en onderweg naar Frankrijk. De havendienst van Rotterdam heeft onder meer een deel van een vleugel gevonden. Ook werd aan het einde van het Calandkanaal olie aangetroffen. Er is niets bekend over de toedracht.

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt en zoeken naar de vermisten. De veiligheidsregio houdt er rekening mee dat het vliegtuigje naar de bodem is gezakt. Het kanaal is zo’n 25 meter diep. Duikers worden ingezet om het vliegtuigje te zoeken. Ook wordt een onderwaterdrone ingezet.

Op webcambeelden van het Havenbedrijf Rotterdam is te zien dat veel boten van de hulpdiensten op zoek zijn. Ook is een politiehelikopter ingezet:

Zoekactie naar neergestort vliegtuigje bij Rotterdamse haven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here