Home Nederland Tientallen doden bij aanval op katholieke kerk in Nigeria

Tientallen doden bij aanval op katholieke kerk in Nigeria

16
0
tientallen-doden-bij-aanval-op-katholieke-kerk-in-nigeria

Bij een aanval op een katholieke kerk in het zuidwesten van Nigeria zijn vermoedelijk tientallen doden gevallen. Schutters openden daar het vuur op kerkgangers en lieten explosieven afgaan. Persbureau AP meldt dat er waarschijnlijk meer dan 50 slachtoffers zijn, maar de autoriteiten hebben nog geen officieel dodental vrijgegeven.

De kerkgangers waren samengekomen voor Pinksteren. Onder de doden zijn volgens de autoriteiten veel kinderen. De dienstdoende priester zou zijn ontvoerd. Op beelden op sociale media zijn lichamen te zien, ook van kinderen, in plassen bloed. Een lokaal ziekenhuis meldt dat meerdere slachtoffers levenloos zijn binnengebracht. De leider van de regio spreekt van een verachtelijke aanval op onschuldige burgers.

Hieronder beelden die in de kerk zijn gemaakt na de aanval. Slachtoffers zijn al weggehaald:

Tientallen doden bij aanval op kerk in Nigeria

“Ze werden getroffen tijdens een moment dat juist feestelijk was”, heeft Paus Franciscus gereageerd. Hij zegt voor de slachtoffers te zullen bidden.

Wie er achter de aanslag zit, is niet duidelijk. In het overwegend islamitische noorden van het West-Afrikaanse land plegen gewapende groepen regelmatig overvallen. In veel gevallen kidnappen zij voor losgeld. Ook zijn er geregeld bloedige aanvallen van radicale moslims op kerken. In het zuidwesten komt dergelijk geweld nauwelijks voor.

De gouverneur van Ondo, Rotimi Akeredolu, bezocht de kerk:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here