Home Suriname Gesprek SLM-bond en ministers levert niks op

Gesprek SLM-bond en ministers levert niks op

16
0
gesprek-slm-bond-en-ministers-levert-niks-op

foto


Het gesprek tussen vier ministers en de SLM-bond vandaag, heeft toch geen antwoorden opgeleverd. “Ze konden of wilden geen concrete antwoorden geven,” deelt Steven Samson aan Starnieuws mee. “Ze hebben ons doorverwezen naar de president.” Het gesprek met de ministers heeft twee uren geduurd.

De bond, bijgestaan door adviseurs Robby Berenstein en Robby Naarendorp, hebben na twee uren praten geen duidelijkheid gekregen van ministers Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme, Armand Achaibersing van Financiën & Planning, David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken. De laatste twee ministers namen via Zoom deel aan de vergadering.

De bond had het werk een dag neergelegd omdat na zoveel gesprekken met directeur Paul de Haan en president-commissaris Xaviera Jessurun, er geen concrete antwoorden zijn gekomen om de onzekerheid bij het personeel over hun banen en het bedrijf, weg te nemen. Integendeel bleken steeds meer geruchten op waarheid te berusten.In het laatste geval bleek dus waar te zijn dat de SLM-directeur een apart bedrijf met de naam ‘Flying on Trusted Wings’ heeft opgericht.

De bond heeft al de vragen gesteld maar met de antwoorden zijn ze niet tevreden. “Al deze vragen konden of wilden de ministers niet beantwoorden dus hebben ze ons doorverwezen naar de president,” geeft Samson nog eens aan. De komende week gaan we dus een gesprek aan met de president.” De datum is nog niet vastgesteld. Het werk is wel hervat sinds 00:00 uur.