Home Suriname SRD 15 miljoen voor renovatie ambassade in Brussel

SRD 15 miljoen voor renovatie ambassade in Brussel

60
0
srd-15-miljoen-voor-renovatie-ambassade-in-brussel

foto

Het ambassadegebouw in Brussel.


De Raad van Ministers (RvM) heeft goedgekeurd dat SRD 15 miljoen wordt vrijgemaakt voor renovatiewerkzaamheden aan het ambassadegebouw van Suriname in Brussel. Het benodigde bedrag zal uitgesmeerd worden over een periode van twee jaar. 

Sedert 2019 hebben de autoriteiten in België de ambassade van Suriname in Brussel aangeschreven over de staat van het gebouw. Het pand waarin de ambassade is gevestigd is eigendom van de Staat Suriname en verkeert in zeer deplorabele staat. Dit hield minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking de RvM voor.

Per diplomatieke nota wordt het eigendomsgebouw van de Staat Suriname te Brussel niet aangemerkt als een officieel gebouw. Dit conform de protocolgids van het Koninkrijk België, waarin staat de missie heeft de bijzondere verplichting haar officiële gebouwen dermate te onderhouden dat de berschermingsplicht lastens de ontvangende staat niet wordt verzwaard, zoniet kan de status van officieel gebouw worden ontnomen.

Vicepresident Ronnie Brunswijk, die de RvM voorzit, heeft er geen moment aan getwijfeld om de goedkeuring voor dit voorstel van de bewindsman te geven, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. Om de residentie leefbaar te maken is door de ambassade te Brussel urgent een stappenplan aangeboden met de bedoeling deze in de uitgezette periode te realiseren.