Home Suriname SLM-drecteur richt NV op als onderdeel ‘reddingsplan’

SLM-drecteur richt NV op als onderdeel ‘reddingsplan’

21
0
slm-drecteur-richt-nv-op-als-onderdeel-‘reddingsplan’

foto

SLM-directeur Paul de Haan heeft een NV opgericht binnen de SLM holding.


Paul de Haan (46), directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), heeft op 2 februari Flying on Trusted Wings NV opgericht. De oprichtingsakte gaat viraal op social media. Het adres van de nieuwe NV is net als dat SLM ook Jagernath Lachmonstraat 136. Starnieuws verneemt dat de NV opgericht is door De Haan, die de Nederlandse nationaliteit heeft, met de bedoeling te fungeren als holding. Het gaat om een NV van SLM voor de verzelfstandiging van de Surair bedrijven.

Het doel van de NV is: het deelnemen in ondernemingen, in het bijzonder in luchtvaartondernemingen in Suriname, alsmede de uitoefening van het bestuur en/of toezicht over – en het in administratie nemen van aandelen in zodanige ondernemingen. Het verlenen van diensten, het verkrijgen, het bezig en het beheer van andere zaken, welk bronnen van inkomen vormen. En in het algemeen verrichten van alle handelingen welke met het vorenstaande in verband staan of daartoe bevorderlijk kunnen zijn. Alles in de ruimste zin van het woord, voor zover wettelijk toegestaan.

De NV is opgericht op 2 februari 2022. De datum van aangifte bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken is 23 mei. Toen de personeelsbond bij de SLM om opheldering vroeg over geruchten dat SLM failliet verklaard zal worden, is dit resoluut tegengesproken door De Haan en president-commissaris Xaviera Jessurun. Over mogelijk privatisering is er geen concreet antwoord gegeven. In elk geval is toen niet meegedeeld dat er nieuwe NV is opgericht door de SLM en wat de bedoeling hiervan is. Door toen opheldering te geven, zouden de speculaties nu geen ‘overuren’ maken.

Oprichtingskapitaal van de NV.

De regering heeft de SLM US$ 2 miljoen injectie gegeven. Binnen een maand moet het duidelijk worden op welke manier het bedrijf gezond gemaakt zal worden. De oprichting van de tussenhoudster NV is blijkbaar een van de oplossingsmodellen die zijn bedacht. Het is nog niet duidelijk hoe de nieuwe NV die de SLM-directeur heeft opgericht, zal worden gebruikt bij de reddingsoperatie van de ‘national carrier’.