Home Suriname Weg naar Pusugrunu wordt aangepakt

Weg naar Pusugrunu wordt aangepakt

19
0
weg-naar-pusugrunu-wordt-aangepakt

foto

De weg naar Pusugrunu wordt hersteld met steun van lokale ondernemers. (Foto: CDS)


De weg naar Pusugrunu wordt aangepakt. Kees Joerawan, bestuursvoorzitter van het coördinatieteam Herstel Pusugrunuweg, zegt dat het in deze fase om een noodoplossing gaat. Haast alle lokale ondernemers hebben een financiële of materiële bijdrage geleverd.

De werkzaamheden worden gecoördineerd door een team aangewezen door president Chan Santokhi. Eerder deze maand heeft het staatshoofd, tijdens een bezoek aan het gebied, de plaatselijke bewoners beloofd dat de weg aangepakt zal worden.

Joerawan laat optekenen via de Communicatiedienst, dat over de hele wegstrekking de plekken die moeilijk of slecht begaanbaar zijn, aangepakt zullen worden. “Het gaat om een spoedoplossing.” De herstelwerkzaamheden zullen binnen een week afgerond zijn.

Voor de structurele aanpak van de weg zegt Joerawan dat er afspraken zijn met het dorpsbestuur en de lokale ondernemers. Beide partijen zullen per geoogste kubieke meter hout, elk 1 US$ beschikbaar stellen. “Uit die pot zal de weg regelmatig worden aangepakt”, zegt Joerawan. In de droge tijd zal de overheid ook inkomen middels het plaatsen van duikers.