Home Suriname Santokhi voor derde termijn VHP-voorzitter

Santokhi voor derde termijn VHP-voorzitter

19
0
santokhi-voor-derde-termijn-vhp-voorzitter

foto

VHP-voorzitter Chan Santokhi spreekt partijgenoten toe. (Foto: René Gompers)


Chan Santokhi is vandaag voor de derde keer voorzitter van de VHP. Hij is bij enkele kandidaatstelling gekozen. President Santokhi, heeft beloofd dat hij “alles gaat doen” om de partij én het land te laten groeien. Met de herverkiezing is ook de campagne gestart voor de landelijke verkiezingen van 2025.

Zondag zijn in het hoofdkwartier van de VHP een nieuw congres- en hoofdbestuur gekozen. Ook voor het Congresbestuur is er maar één kandidatenlijst ingediend. Santokhi merkt op dat eenieder vrij was om een gooi te doen naar het leiderschap. “Maar u heeft het gedaan omdat u voorstander bent van eenheid in de partij,” stelt hij. “U heeft het gedaan omdat de VHP leiding geeft aan het land. En als je leiding geeft aan het land dat in een ernstige crisis is, dan verdient dat een volledige ondersteuning van de partijstructuren.”

Santokhi geeft aan dat hij “dag en nacht” gaat werken voor de partij en het land om de beloofde doelen te halen. Hij stelt zich voor hoe het volk daarbij gaat reageren; “Ja, het was moeilijk. Hier en daar hadden we onze twijfels, un ben kos kosi pkinso. Maar uiteindelijk zien we dat hij ons geleid heeft met zijn partij, met zijn coalitie, naar een bestemming waar alle Surinamers het weer goed zullen hebben.”