Home Suriname Eerste orkaan van het seizoen dient zich aan in Mexico

Eerste orkaan van het seizoen dient zich aan in Mexico

30
0
eerste-orkaan-van-het-seizoen-dient-zich-aan-in-mexico

foto


De eerste orkaan van het seizoen in de oostelijke Stille Oceaan raasde zondag naar de zuidkust van Mexico, met een maximale aanhoudende wind van 120 km per uur die naar verwachting zal toenemen voordat hij maandag aan land gaat.

Vanaf 7 uur vanochtend (tijd in Mexico-Stad) bevond orkaan Agatha zich ongeveer 200 mijl ten westen ten zuidwesten van Puerto Angel, meldt het National Hurricane Centre (NHC). Volgens het NHC zijn orkaanwaarschuwingen afgekondigd voor delen van de kust van Oaxaca, die zich uitstrekken van Salina Cruz tot Lagunas de Chacahua.

De storm zal naar verwachting zondagmiddag zware regenval brengen in de zuidelijke deelstaten Oaxaca, Chiapas en Guerrero, zei het NHC, wat zou kunnen leiden tot “levensbedreigende plotselinge overstromingen en modderstromen”.