Home Suriname NPS-voorzitter: Scholing belangrijk voor gefundeerde bijdrage

NPS-voorzitter: Scholing belangrijk voor gefundeerde bijdrage

31
0
nps-voorzitter:-scholing-belangrijk-voor-gefundeerde-bijdrage

foto

NPS-voorzitter Gregory Rusland verricht de opening van de trainingsworkshop.


Het Scholingsinstituut, onder voorzitterschap van Virginia Asin-Oostburg, houdt dit weekend een workshop over politieke vaardigheden. Partijleider Gregory Rusland die vanmorgen de opening verrichtte in Grun Dyari, zei dat NPS’ers in staat moeten zijn op een gefundeerde manier hun bijdrage te leveren in de ontwikkeling van het land. Daarom is het belangrijk dat ze zich scholen. De NPS schenkt speciale aandacht aan kadervorming.

De NPS heeft structuren in het gehele land. Het is noodzakelijk dat kaderleden weten waarvoor de partij staat. Zij moeten op de hoogte zijn van diverse zaken zoals, de grondwet, mensenrechten, democratie. Het is belangrijk dat jongeren, die het moeten overnemen van de ouderen, goed geschoold zijn. Zij moeten op de hoogte zijn van de opvattingen en standpunten van de partij. Daarvoor is scholing vanuit de partij belangrijk, legde Rusland uit.

De kadertraining moet ervoor zorgen dat NPS’ers steeds beter kunnen functioneren in de samenleving. De NPS bestaat ruim 75 jaar. Er moet ervoor gezorgd worden dat de ervaringen uit het verleden doorgegeven moeten worden aan jongeren. Vanuit het Scholingsinstituut wordt het partijkader op een deskundige manier begeleid. Zij moeten in staat zijn op een gedegen manier hun bijdrage te leveren.

De sprekers dit weekend zijn: Hans Breeveld (democratische principes/politieke geschiedenis NPS en Suriname), Hugo Essed (mensenrechten), Glenda Heikerk (gelijkwaardigheid-inclusiviteit-diversiteit), Cor Pigot (goed burgerschap), Monique Veira (goed en behoorlijk bestuur) en Romeo van Russel (partijpolitieke filosofie, theorie en praktijk en algemeen en partij specifiek).