Home Nederland Finale Champions League ruim half uur later begonnen door chaos rond stadion

Finale Champions League ruim half uur later begonnen door chaos rond stadion

21
0
finale-champions-league-ruim-half-uur-later-begonnen-door-chaos-rond-stadion

De Champions League-finale is niet om 21.00 uur begonnen zoals gepland, omdat er rondom het stadion in Parijs verschillende incidenten waren. Bij de ingang probeerden mensen, naar verluidt zonder kaartje, over de hekken te klimmen. Liverpool-fans met kaartje konden het stadion niet in.

De politie spoot op verschillende plekken met pepperspray, is te zien op beelden op sociale media. Stewards wisten sommigen die clandestien naar binnen geklommen waren tegen de grond te werken. Volgens getuigen waren er huilende kinderen, en konden groepen fans geen kant op.

Een kwartier voor het begin van de wedstrijd tussen Liverpool en Real Madrid stonden er nog veel fans van Liverpool buiten het stadion. Supporters van Real Madrid waren grotendeels wel al binnen. Besloten werd daarop de aftrap uit te stellen, in eerste instantie tot 21.15 uur, daarna tot 21.30 uur. Om 21.36 begon de finale daadwerkelijk.

De politie voerde verschillende arrestaties uit:

Onrustig rondom stadion voor aanvang Champions League-finale

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here