Home Suriname Courtois houdt Real staande, Liverpool ontsnapt

Courtois houdt Real staande, Liverpool ontsnapt

27
0
courtois-houdt-real-staande,-liverpool-ontsnapt

foto

Thibaut Courtois heeft zijn netten nog schoon kunnen houden tegen Liverpool. (Foto: Reuters)


Real-stopper Thibaut Courtois heeft een formidabele eerste helft achter de rug. Hij houdt Real Madrid staande. En ofschoon Liverpool een overwicht heeft in balbezit en schoten, is het Real-spits Karim Benzema die op affluiten van de eerste helft de netten van Allisson doet trillen. Er volgt een lange VAR-check met als uitkomst dat de bal niet telt.

Het is na 48 minuten voetballen in het Stade de France in Parijs nog steeds 0-0. De aftrap begon 36 minuten later door de late aankomst van supporters in het stadion. Naar mate de tijd begon te dringen, begonnen fans zonder tickets over de hekken te klimmen en werden andere supporters in het nauw gedreven in wachtrijen. Veel supporters volgden de wedstrijd ook gewoon vanuit de trappen in het stadion, waar er veel lege rijen te zien zijn.

De finale van de Champions League wordt ook met een speciale bal gespeeld. Het leder staat in het teken staat van de oproep tot vrede in Oekraïne. De unieke uitvoering is nergens te koop. De wedstrijdbal zal worden geveild, waarbij de opbrengsten gaan het UNHCR – de vluchtelingenorganisatie van de VN.

Liverpool krijgt in de eerste 18 minuten een paar kansen. Eerst gaat Courtois snel naar de grond om een inzet van Mo Salah te keren. Nadien is hij alert op een plaatsbal van Thiago en ook op de tweede poging van Salah heeft de Rode Duivel een antwoord klaar. De Real-doelman moet opnieuw in actie komen. Sadio Mané zet een paar tegenstanders in de wind en knalt staalhard. De Rode Duivel moet zich helemaal strekken en tikt de bal tegen de paal. Nadien is hij alert om het leer ook op te rapen.

Op een half uur spelen verliezen Alaba en Militao Salah even uit het oog. De Egyptenaar kan daardoor koppen op een voorzet van Alexander-Arnold, maar de poging mist kracht. Courtois kan makkelijk pakken.

Dan is het Benzema die het de Reds moeilijk maakt. Hij rent tegen de bal aan, hij tikt de bal een aantal keren, voordat hij de bal verliest. Ibarahima Konate en Alisson komen tegen elkaar aan en de bal zou Fabinho hebben kunnen geraakt voordat Benzema het leer in de netten trapt. De buitenspelvlag gaat omhoog. Ook de VAR blijft bij de beslissing van de assistent van scheidsrechter Turpin. Liverpool ontsnapt.