Home Suriname Natio verliest door individuele fouten en gebrek aan ritme

Natio verliest door individuele fouten en gebrek aan ritme

23
0
natio-verliest-door-individuele-fouten-en-gebrek-aan-ritme

foto

Het nationaal elftal heeft zondag in Frans-Guyana het onderspit gedolven met 3-1. Er zijn veel individuele fouten gemaakt tijdens de wedstrijd. (Foto: Diederik Samwel)


Persoonlijke fouten bezorgden het Surinaams elftal een 3-1 nederlaag tegen Frans-Guyana. Het verkeerd inschatten van een hoge bal. Niet met de tegenstander meespringen bij een corner. Een te korte terugspeelbal op de keeper. Zo kreeg de tegenstander de doelpunten min of meer cadeau en stond natio al na ruim tien minuten met 2-0 achter.

Na afloop wees assistent-bondscoach Roberto Gödeken dan ook op het belang van individuele prestaties. ‘Alles draait om concentratie en scherpte. Bij iedere speler afzonderlijk. Vanaf de allereerste minuut de juiste mentaliteit laten zien. Dat we die wel hebben, zag je in het verloop van de eerste helft en zeker na rust, maar dat moet beter. Hopelijk hebben onze spelers ervan geleerd.’

Ondanks de nederlaag is het volgens Gödeken nog steeds mogelijk dat spelers uit de selectie voor de wedstrijd tegen de Frans-Guyana worden opgeroepen voor de groep die zich vanaf 30 mei voorbereidt op de interlands in de Nations League. De technische staf beraadt zich daar de komende dagen over.

Wat er fout ging in het veld? Linksachter Anduele Amoeferie wil er weinig over kwijt: ‘Heel veel. En het veld was dramatisch. De grasmat in het AK-stadion is een paar klassen beter. Wat ik wel leuk vond, was dat er zoveel Srananmans op de tribune zaten. Jammer dat we ze niet hebben kunnen laten juichen.’

Middenvelder Brian Elshot, die diep in de tweede helft als invaller in het veld kwam, wijt het verlies aan de lange periode dat natio niet in deze samenstelling heeft gespeeld: ‘De laatste keer met lokale spelers was uit tegen Nicaragua. Tweeënhalf jaar geleden. Sindsdien hebben we niet voor natio gespeeld. In de WK-wedstrijden en bij de Gold Cup stonden de profs in het veld.’

Captain Claidel Kohinor zorgde met een feilloos ingeschoten penalty vlak voor rust voor de 2-1. Ook hij vond dat er te veel misging in het veld. ‘Ons samenspel was zeker niet goed. En we hebben het de Fransen veel te gemakkelijk gemaakt: wij maken de fouten, zij de doelpunten.’

Diederik Samwel