Home Suriname Meer gevallen van apenpokken in Nederland

Meer gevallen van apenpokken in Nederland

79
0
meer-gevallen-van-apenpokken-in-nederland

foto

Het apenpokkenvirus is in meer dan 12 landen opgedoken. (Foto: Reuters)


De Nederlandse gezondheidsautoriteiten hebben zaterdag bekendgemaakt dat het land meer gevallen van apenpokken heeft geregistreerd. De bekendmaking komt een dag nadat het eerste geval was bevestigd.

“We hebben in Nederland meerdere patiënten met apenpokken gevonden”, zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) in een verklaring. Het RIVM gaf geen exact aantal of details over de besmette personen, maar zei dat er na het weekend meer informatie naar buiten zou komen.

Meer dan 100 gevallen van apenpokken, een virale infectie die vaker voorkomt in West- en Centraal-Afrika, zijn deze week in Europa gemeld, waarbij Duitse functionarissen de uitbraak beschrijven als de grootste ooit in de regio.