Home Suriname Commissariaat Nickerie krijgt nieuwe boot

Commissariaat Nickerie krijgt nieuwe boot

23
0
commissariaat-nickerie-krijgt-nieuwe-boot

foto

Na de overdracht door de UNDP-vertegenwoordiger, is de nieuwe boot te water gelaten voor een proefvaart.


Het commissariaat te Nieuw Nickerie heeft een nieuwe aanwinst met een nieuwe boot. Het vaartuig is hard nodig voor controle en onderhoud van de waterwegen. Het geld voor de boot komt van de United Nations Development Programme (UNDP).

“Een boot, heeft Nickerie als agrarisch district hard nodig,” zegt districtscommissaris Senrita Gobardhan. “Mede gelet op de klimaatsverandering zal controle en onderhoud van de vele waterwegen op tijd plaatsvinden.” Ze heeft toegezegd dat er goed gebruik zal worden gemaakt van de boot.

De aluminium boot is met bijbehorende attributen, waaronder zwemvesten, laarzen en anker, geschonken. De overdrachtsdocumenten zijn vrijdag getekend op het commissariaat in Nieuw Nickerie. Voor de UNDP tekende de vertegenwoordiger van de organisatie in Suriname, Margaret Jones. Ze heeft de districtscommissaris voorgehouden dat de schenking bedoeld is om de capaciteiten van duurzaam waterbeheer in Nickerie, te verbeteren.