Home Suriname Diakonessenhuis heeft opnamestop

Diakonessenhuis heeft opnamestop

26
0
diakonessenhuis-heeft-opnamestop

foto


Het Diakonessenhuis heeft een per onmiddellijk een opnamestop van patiënten. In een bekendmaking zegt het ziekenhuis dat het met een crisissituatie kampt door het uitvallen van personeel.

Diensten vanuit de Operatie Kamer, de Verloskamer en de behandelunit zijn tijdelijk uitgevallen vanwege het tekort aan personeel. Het ziekenhuis vraagt patiënten en cliënten om zich bij spoedgevallen te wenden tot een ander ziekenhuis.

“Het Diakonessenhuis betreurt deze ontstane situatie en zal maandag de situatie opnieuw beoordelen en de stand van zaken bekend maken.”

De situatie bij het Diakonessenhuis en het Sint Vincentius Ziekenhuis is zorgwekkend. Het personeel doet al maanden moeite om een salariscorrectie te krijgen, die de ziekenhuizen niet in staat zijn te betalen. De bonden bij de ziekenhuizen hebben zich gewend tot de vicepresident. De bewindsman heeft de bonden voor vandaag uitgenodigd.