Home Suriname Advocaat in beroep tegen 25 jaar cel voor dubbele moord

Advocaat in beroep tegen 25 jaar cel voor dubbele moord

83
0
advocaat-in-beroep-tegen-25-jaar-cel-voor-dubbele-moord

foto


25 jaar cel heeft rechter Maytrie Kuldip Singh, Guillermo R. opgelegd voor de gekwalificeerde doodslag van de twee bewakers Armand Berensteyn en Iwan Damburg. De mannen zijn gedood in maart 2020 bij de krabbestand aan de Martin Luther Kingweg. Advocaat Harold Belfor zegt aan Starnieuws dat de rechter haar vonnis uitgebreid heeft gemotiveerd, waarbij zij stelde dat zelfverdediging niet opgaat.

 

Belfor zal het vonnis nog op schrift krijgen, maar hij zal alvast hoger beroep aantekenen voor de veroordeelde. Guillermo R. heeft verklaard dat hij eerst door de mannen, die scherpe voorwerpen in hun bezit hadden, is aangevallen. Hij voerde aan zich te hebben verdedigd, maar de rechter is het daar niet mee eens. Zij ging mee met het vervolgingsapparaat en heeft de eis overgenomen.

 

De advocaat pleit dat er sprake was van een ogenblikkelijke en wederrechtelijke aanranding waartegen een noodzakelijke verdediging nodig was. Guillermo R. zou een van de slachtoffers een scherp voorwerp afhandig hebben gemaakt. Toen hij dat mes in zijn bezit had, heeft hij zich daarmee verdedigd. Belfor deed een beroep op noodweer/noodweerexces. Guillermo R. heeft beide bewakers steekverwondingen toegebracht als gevolg waarvan zij zijn overleden.

 

In zijn requisitoir heeft het Openbaar Ministerie opgenomen dat het ontnemen van iemands leven op deze wijze, dermate gruwelijk is en dat een gevangenisstraf van zeer lange duur passend en geboden is. Een dergelijk feit schokt de samenleving altijd, naast de pijn en het verdriet voor de familie van de slachtoffers.