Home Suriname OM laat vier scholieren openlijke geweldpleging vrij

OM laat vier scholieren openlijke geweldpleging vrij

29
0
om-laat-vier-scholieren-openlijke-geweldpleging-vrij

foto


Vier scholieren zijn dinsdag vrijgelaten door het Openbaar Ministerie (OM). Zij waren op 14 mei aangehouden voor een woordenwisseling over spijbelen. De ruzie was uitgemond in openlijke geweldpleging en mishandeling. Advocaat Maureen Nibte die twee van de vier verdachten rechtsbijstand verleent, bevestigt de vrijlating.

De cliënten van Nibte zijn broers van elkaar. Zij geven aan dat zij zich op geen enkele wijze hebben schuldig gemaakt aan hetgeen hen verweten wordt. Een van de broers had het slachtoffer aangesproken over waarom hij hen had verklikt bij de schoolleiding dat er was gespijbeld.

Het slachtoffer maakte ook deel van de spijbelende groep. Hij zou toen een kan met vloeistof hebben gegooid op een van de vier verdachten. De zaak liep hierna uit de hand, want het slachtoffer werd verwond. De broers zeggen dat zij niet hebben gevochten met het slachtoffer. Zij hebben getracht een verdere ruzie tussen het slachtoffer en een andere jongeman te voorkomen.

De jongemannen hebben spijt dat de zaak uit de hand liep. Hun ouders zijn bereid de kosten aan het slachtoffer te vergoeden. De scholieren zijn nooit eerder in aanraking gekomen met justitie.