Home Suriname 300 verpleegkundigen krijgen grondpapieren

300 verpleegkundigen krijgen grondpapieren

18
0
300-verpleegkundigen-krijgen-grondpapieren

foto

President Chan Santokhi reikt een grondbeschikking uit aan een verpleegkundige. Hij sprak zijn waardering uit voor de verpleegkundigen. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi heeft samen met vicepresident Ronnie Brunswijk en minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer, ruim 300 gronddocumenten overhandigd aan verpleegkundigen. Zij hebben sinds 2019 een aanvraag gedaan voor een stuk grond. Met dit initiatief is Dag van de Verpleging gisteren herdacht door de regering.

Het staatshoofd heeft de bijzondere prestatie van de verpleegkundigen tijdens de aanhoudende coronapandemie erkend. Daarom is er werk van gemaakt door minister Vorswijk om de aanvragen van de verpleegkundigen in te willigen. De bewindsvrouw merkte op dat huisvesting een groot vraagstuk is. Zij gaf hierbij aan dat het beleid van de regering zodanig is ingericht om de zekerheid te garanderen. Er zijn 270 grondbeschikkingen en 93 bereidverklaringen overhandigd aan de verpleegkundigen, meldt de Communicatiedienst Suriname. Santokhi legde de nadruk op de belofte die gemaakt werd aan het begin van zijn regeerperiode. “Wij zullen u niet in de steek laten, dus doen wij wat beloofd is”, zei de regeringsleider.

Vertegenwoordiger van de verpleegkundigen, Heliante Bennanon heeft tijdens haar dankwoord aangegeven ingenomen te zijn met dit bijzonder moment van overhandiging. “Een lang gekoesterde wens van vele verpleegkundigen is tot vervulling gekomen. Met deze bewuste stap zal de toekomst van de zorgverlening gegarandeerd zijn”, merkte de zorgmedewerker op. Ook gaf zij aan dat dit bewust moment een bijdrage zal leveren om de kennisvlucht binnen de zorgsector te minimaliseren. Vicepresident Ronnie Brunswijk gaf zijn complimenten aan de verpleegkundigen in het geheel. “Zie deze toewijzing als een enorme stap in uw leven”.