Home Nederland Schrijver Jeroen Brouwers (82) overleden

Schrijver Jeroen Brouwers (82) overleden

36
0
schrijver-jeroen-brouwers-(82)-overleden

De vooraanstaande schrijver Jeroen Brouwers is na een schrijverscarrière van meer dan zestig jaar overleden. Dat meldt zijn uitgever Atlas Contact. Hij won vorig jaar de Libris Literatuurprijs met zijn boek Cliënt E. Busken. Brouwers was 82 jaar.

In 1964 debuteerde hij met de verhalenbundel Het mes op de keel. Voor zijn daaropvolgende roman, Joris Ockeloen en het wachten (1967), ontving hij de Vijverbergprijs. Bij het grote publiek werd hij bekend met Bezonken rood (1981), waarin hij het verhaal vertelt van zijn moeder en hemzelf in een Japans kamp tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Deze roman vormt het tweede deel van de Indiëtrilogie, met als eerste deel Het verzonkene (1979, Multatuliprijs 1980) en De zondvloed (1988, F. Bordewijk-prijs 1989) als laatste deel.

In 1993 kreeg hij de Constantijn Huygens-prijs toegekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here