Home Nederland Zeven mensen opgepakt voor jarenlange diefstal van zitgrasmaaiers en sproei-installaties

Zeven mensen opgepakt voor jarenlange diefstal van zitgrasmaaiers en sproei-installaties

118
0
zeven-mensen-opgepakt-voor-jarenlange-diefstal-van-zitgrasmaaiers-en-sproei-installaties

In Oost-Brabant en Limburg heeft de politie vanochtend zeven mensen opgepakt voor de diefstal van groot tuingereedschap. Ze hadden het vooral voorzien op zitgrasmaaiers, gereedschappen en sproei-installaties.

De verdachten sloegen voornamelijk toe op het platteland. “Vaak werd er eerst aangebeld. Als er iemand thuis was werd de vraag gesteld of de bewoners oud ijzer hadden. Als er niemand thuis was, werden kostbare spullen uit garages en schuren meegenomen”, zegt de politie tegen Omroep Brabant.

Handeltjes

De daders verkochten die spullen vervolgens door. De zitmaaiers werden schoongespoten, voorzien van nieuwe merkstickers en verkocht. Die verkoop leverde vaak enkele duizenden euro’s op.

Dit soort zitgrasmaaiers werden op grote schaal gestolen bij mensen thuis Politie

Volgens de politie was de groep al meer dan twee jaar actief in bijna heel Nederland. Er kunnen tientallen diefstallen worden gelinkt aan de aangehouden verdachten, die variƫren in leeftijd van 27 tot en met 58 jaar oud. Zij worden verdacht van diefstal en het vormen van een criminele organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here