Home Suriname President ontvangt granman Aboikoni; verslag wateroverlast

President ontvangt granman Aboikoni; verslag wateroverlast

62
0
president-ontvangt-granman-aboikoni;-verslag-wateroverlast

foto

President Chan Santokhi heeft granman Albert Aboikoni vrijdag ontvangen op zijn kabinet. Het stamhoofd heeft verslag gedaan over de dorpen in Brokopondo die te kampen hebben met wateroverlast.


Terwijl coalitiepartner ABOP duidelijk laat blijken geen zaken te doen met de Saramaccaanse granman, Albert Aboikoni, heeft president Chan Santokhi hem ontvangen op zijn kabinet. Het grootopperhoofd heeft het staatshoofd verslag uitgebracht over de dorpen gelegen beneden het stuwmeer die hij heeft bezocht.

 “De president moet weer naar het gebied gaan om de situatie zelf te zien en te horen hoe de mensen denken,” stelt Aboikoni. De dorpen zullen voor langere tijd onderwater blijven staan zolang de waterstand in het stuwmeer nog hoog is, voorspelt het stamhoofd.

Landbouwgronden en bedrijven zijn ondergelopen, waardoor het normale leven van de mensen zodanig verstoord is dat ze niet kunnen functioneren, meldt de Communicatiedienst Suriname over het verslag dat de granman heeft gedaan aan de president.

De dorpen ontberen nutsvoorzieningen, gezondheidszorg en onderwijs. Het is de bedoeling dat de regering samen met de mensen spoedig hiervoor een oplossing vindt, om daarna te werken aan preventie van wateroverlast in deze gebieden.

De granman heeft diverse dorpen bezocht die onder water gelopen zijn. Hij heeft de noden van de mensen aangehoord. Hij is ontvangen door districtscommissaris Ludwig Mendelzoon van Brokopondo en zijn staf. Er is een heel programma afgewerkt tijdens het oriëntatiebezoek van de granman.