Home Suriname Bolsonaro zal investeringen in Guyana aanmoedigen

Bolsonaro zal investeringen in Guyana aanmoedigen

65
0
bolsonaro-zal-investeringen-in-guyana-aanmoedigen

foto

President Jair Bolsonaro arriveert op Cheddi Jagan International Airport.(Foto: Kantoor Premier)


President Jair Bolsonaro heeft zich ingespannen om Braziliaanse investeringen in Guyana aan te moedigen, terwijl hij de mogelijkheid aangaf dat er binnenkort een stroom van investeringen uit zijn land zou kunnen komen. Toen Bolsonaro leden van de pers in Georgetown toesprak tijdens zijn eendaags bezoek op vrijdag, beloofde hij dat hij bij zijn terugkeer naar Brasília niet alleen leden van het Braziliaanse bedrijfsleven zal aanmoedigen, maar ook zal stimuleren om hun bedrijf hierheen te brengen.

“Mijn bezoek hier is veelbelovend geweest voor onze landen en mensen”, zei hij tijdens korte opmerkingen in het Arthur Chung Conference Centre (ACCC). De Braziliaanse leider meende dat Guyana een mooie en welvarende toekomst tegemoet gaat. Hij redeneerde dat dit niet alleen was vanwege olie en gas, maar ook vanwege de manier waarop de regering een nauwere relatie met haar buren heeft bevorderd.

“Ik voel me zeer vereerd dat Dr. Ali me een vriend noemde en het gevoel is wederzijds”, zei Bolsonaro.

Bolsonaro en de presidenten van Guyana en Suriname ontmoetten elkaar in januari 2020 allemaal in Paramaribo. Bolsonaro zou ook op 21 januari vanuit Suriname in Georgetown aankomen, maar na het nieuws van het overlijden van zijn moeder, vloog hij terug naar Brazilië.

Ali sprak vrijdag in korte opmerkingen ook over investeringsmogelijkheden die tussen de twee staten moeten worden gladgestreken.

De twee presidenten hebben toegezegd de reikwijdte en de bepalingen van de Partial Scope Agreement uit te breiden en te werken aan de volledige operationalisering van de overeenkomst inzake samenwerking en facilitering van investeringen.

De komende weken vindt er een bilateraal virtueel seminar plaats van het bedrijfsleven van beide landen, aan Braziliaanse zijde gecoördineerd door het Trade and Investment Promotion Agency met een focus op nieuwe kansen in de olie- en gassector .

Met de Braziliaanse president waren ook meegereisd senior leden van Petrobras, een Braziliaanse multinationale staatsonderneming in de aardolie-industrie en minister van Mijnbouw en Energie, Bento Costa Lima.

De twee partijen hebben ook besprekingen gevoerd op het gebied van infrastructuur en landbouw.

President Ali bedankte Brazilië voor de langdurige steun en sprak over de belangrijke rol die grensgemeenschappen kunnen spelen bij het ontwikkelen van goede betrekkingen.