Home Suriname Ishara-directie: Mones heeft zijn bronnen

Ishara-directie: Mones heeft zijn bronnen

86
0
ishara-directie:-mones-heeft-zijn-bronnen

foto

Directieleden van Ishara Radio en TV, Asha Ishaak-Seosahai en Sadiek Ishaak. Zij keuren de aanhouding van hun medewerker Mones, af.


De directie van Ishara Radio en TV vindt dat haar medewerker Mones Nazarali ten onrechte ingesloten is. Directeur Sadiek Ishaak en directielid Asha Ishaak-Seosahai voeren aan dat de journalist zijn werk heeft gedaan en bepaalde zaken aan de kaak heeft gesteld. Mones is ruim 15 jaar aan dit medium in Nickerie verbonden. De directieleden hopen dat de verslaggever bij de voorgeleiding bij de rechter-commissaris gelijk wordt vrijgelaten.

Ishaak zegt in gesprek met Starnieuws dat Mones over bronnen beschikt die aangeven dat politietoppers gratis winkelen in Nickerie. “Mones heeft een eigen stijl van werken, maar hij gaat nooit iets zeggen als hij geen bron heeft. Als journalist zal hij zijn bronnen beschermen. Hij gaat deze nooit prijsgeven”, voert de media-directeur aan. Hij merkt op dat vaker getracht is de regiocommandant Hemantkoemar Sardjoe te spreken, maar die staat het medium niet te woord. Daardoor is het ook niet mogelijk om wederhoor te plegen of de politiefunctionaris te confronteren met de informatie.

Directieleid Ishaak-Seosahai geeft aan dat er een goede werkverhouding was met commissaris van politie Bryan Isaacs die in februari na vier jaar is gemuteerd. Hij had een transparant beleid, hield persconferenties en was toegankelijk voor de media. Zij merkt op dat een goede verstandhouding nodig is tussen de media en de politieleiding. Dit is nu volgens haar niet het geval.

De directie van Ishara voelt zich gesterkt door de vele adhesiebetuigingen die worden ontvangen vanuit de gemeenschap van Nickerie. Ook van media in Paramaribo en uit het buitenland zijn er veel steunbetuigingen gekomen, zegt Ishaak-Seosahai.