Home Nederland Wekdienst 2/5: EU-ministers praten over Russisch gas • Suikerfeest wordt gevierd

Wekdienst 2/5: EU-ministers praten over Russisch gas • Suikerfeest wordt gevierd

83
0
wekdienst-2/5:-eu-ministers-praten-over-russisch-gas-•-suikerfeest-wordt-gevierd

Goedemorgen! De EU-ministers van Energie praten in Brussel over gas uit Rusland en de meeste moslims vieren samen Eid Al Fitr (Suikerfeest).

De wekdienst liever luisteren?

Eerst het weer: vandaag schijnt de zon flink. Vanmiddag zijn er landinwaarts wel enkele stapelwolken, maar het blijft overal droog. Het wordt 15 graden in het noorden tot lokaal 19 in het zuiden.

Weerkaart 2 mei Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De EU-ministers van Energie praten in Brussel over gas uit Rusland. Sommige landen willen via een omweg toch in roebels betalen, terwijl is afgesproken dat niet te doen.
  • De meeste moslims vieren het einde van de vastenmaand ramadan. Voor het eerst na twee jaar corona kunnen families weer bij elkaar komen om samen Eid Al Fitr (het Suikerfeest) te vieren.
  • In het Metropolitan Museum of Art in New York is het vanavond weer tijd voor het jaarlijkse Met Gala, ook wel de Oscars van de mode genoemd. Het gala wordt gehost door actrices Regina King en Blake Lively, acteur Ryan Reynolds en musical- en filmmaker Lin-Manuel Miranda.

Wat heb je gemist?

Het College voor de Rechten van de Mens heeft vorig jaar 5286 klachten ontvangen over ongelijke behandeling, een recordaantal. De meeste klachten gingen over discriminatie vanwege een handicap of chronische ziekte.

Ook kwamen ruim 2000 klachten binnen over de coronamaatregelen, onder meer over het coronatoegangsbewijs. Een kwart van alle klachten had te maken met etniciteit. Sommige melders hadden het vermoeden dat er bij bijvoorbeeld de Belastingdienst of andere overheidsinstanties sprake was van etnisch profileren.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Op Schiphol worden vandaag opnieuw lange wachtrijen verwacht. De luchthaven denkt dat het iets minder druk wordt dan gisteren, toen in totaal 70.000 passagiers vanaf Schiphol vertrokken, maar houdt nog steeds rekening met grote drukte.

Niet alleen op Schiphol is het druk:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here