Home Suriname Alleen VHP-ministers met president naar Pusugrunu

Alleen VHP-ministers met president naar Pusugrunu

89
0
alleen-vhp-ministers-met-president-naar-pusugrunu

foto

President Chan Santokhi tijdens een krutu in Pusugrunu, Boven Saramacca. Hij heeft een tweedaags bezoek gebracht aan het Matawaigebied.


President Chan Santokhi is zaterdag en zondag op werkbezoek geweest in het Matawaigebied. Met hem zijn alleen VHP-ministers afgereisd. Er is kritiek op dat zelfs de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport geen deel heeft uitgemaakt van de presidentiële delegatie.

De ministers van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken, Openbare Werken en Landbouw, Veeteelt & Visserij zijn afgereisd naar het gebied. In de plaats van de minister van Volksgezondheid die uitlandig is, was directeur Rakesh Gajadhar Sukul aanwezig. Ook VHP-fractieleider Asis Gajadien maakt deel uit van de delegatie.

Stanley Dijksteel, adviseur van de president, die mede belast was met de organisatie en uitvoering van het werkbezoek, zegt aan Starnieuws dat de president op 20 maart reeds daar was. Toen zijn de noden kenbaar gemaakt aan het staatshoofd. Op grond hiervan heeft de president vakministers opgenomen in de delegatie om de problemen gelijk te kunnen aanpakken.

Districtscommissaris Walter Bonjaski die ook op het programma stond en een toespraak zou houden, was afwezig. De trip van de president is mede voorbereid door het districtscommissariaat van Sipaliwini. Dijksteel zegt dat hij de counterpart was van het commissariaat. De commissaris had functionarissen aangewezen voor de voorbereiding.