Home Suriname CBB-directeur: Heel proces uitgifte e-paspoorten

CBB-directeur: Heel proces uitgifte e-paspoorten

143
0
cbb-directeur:-heel-proces-uitgifte-e-paspoorten

foto


De kosten voor een nationaal paspoort is met de aanname van de Wet Reisdocumenten afgelopen week in De Nationale Assemblee, nog steeds SRD 500. De directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), Anastatia Kanapé-Pokie, zegt dat de eerste stap gezet is met het aannemen van de wet e-paspoorten. Echter is er nog een lange weg te gaan voordat deze wet echt in werking gaat. Pas als het e-paspoort is ingevoerd, moet SRD 1.000 worden betaald hiervoor. Tot dan zijn de tarieven ongewijzigd.

“De wet is pas aangenomen, maar nog niet bekrachtigd door de president of gepubliceerd in het staatsblad. Dat betekent dat de wet ook nog niet in werking is”, benadrukt Kanapé-Pokie. Er moeten volgens haar nog heel wat voorbereidingen getroffen worden om dit project uit te gaan voeren. Hierbij speelt ook het finacieel aspect een grote rol.

Als alles in kanen en kruiken ligt, zullen personen boven 18 jaar SRD 1.000 betalen voor een nieuw nationaal paspoort, met een gedigheidsduur van 10 jaar. De doelgroep 0 tot en met 17 jaar betaalt SRD 750, dat 5 jaar geldig is. Noodpaspoorten zullen ook SRD 750 kosten.