Home Suriname Achterstanden AKB in Brokopondo worden ingelopen

Achterstanden AKB in Brokopondo worden ingelopen

29
0
achterstanden-akb-in-brokopondo-worden-ingelopen

foto

De achterstanden van diverse sociale uitkeringen in Brokopondo worden ingelopen. (Foto: Sozavo)


De uitbetalingen van Algemene Kinderbijslag (AKB) en Financiële bijstand zwakke huishoudens en mensen met een beperking, zijn hervat in het district Brokopondo. Het ministerie had reeds in 2021 een aanvang gemaakt met de uitbetalingen van de verschillende achterstanden. Nu worden de achterstanden ingehaald. Er is AKB uitbetaald van 2019, 2020 en het eerste halfjaar van 2021.

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting geeft aan verheugd te zijn met het feit, dat het ministerie de achterstanden die lopen vanaf 2019 verder heeft kunnen inlopen. De afgelopen periode heeft vicepresident Ronnie Brunswijk een oriëntatiebezoek gebracht aan de door water getroffen gebieden. Hij heeft extra aandacht gevraagd voor het uitbetalen van de achterstanden en heeft vanaf het aantreden van de regering getrokken om de achterstanden te doen uitbetalen.

Het ministerie heeft de achterstanden geïnventariseerd, waarbij is gebleken dat voor zowel 2019 als 2020 een achterstand was die vanaf het aantreden van deze regering moest worden ingehaald, zegt Sozavo. De minister heeft de bewoners bedankt voor het geduld dat zij de afgelopen periode heeft opgebracht, alsmede de overige districten die hun geduld hebben getoond om te wachten tot het ministerie startte met de uitbetaling.

Het bedrag dat uit de achterstand uitgekeerd wordt, is het oud AKB bedrag van SRD 50/kind per maand. In november 2020 is het verhoogd naar SRD 75 en vanaf juni 2021, wordt een bedrag van SRD 125 uitgekeerd.

Bij de uitbetaling waren ook aanwezig de Coördinator Afdeling Administratie Uitbetaling Sociale Voorziening, Ruchama Pinas-Aida, districtscommissaris van Brokopondo Ludwig Mendelzoon en Assembleelid Fogatie Aserie (ABOP).