Home Suriname 5 Nickerianen voor SRD 120.000 beboet om tilapiavangst

5 Nickerianen voor SRD 120.000 beboet om tilapiavangst

146
0
5-nickerianen-voor-srd-120.000-beboet-om-tilapiavangst

Vijf Nickerianen hebben een fikse boete gekregen van SRD 120.000 voor illegaal vissen in Bigi Pan. Zij hadden vijf emmers tilapia bij zich en werden in verzekering gesteld door de politie, nadat zij waren aangehouden door jachtopzieners. Het gaat voornamelijk om landbouwers, waarbij drie personen uit een gezin afkomstig zijn.

Besloten is om geld te lenen bij een geldschieter om uit de gevangenis te blijven. De mannen hadden geen advocaat. Zij laten tegenover Starnieuws optekenen dat ze de boete veel te hoog vinden. De tilapia’s hebben een waarde van SRD 1.000. Zij vinden de boete veel te hoog. Het vissen op tilapia is niet verboden voeren ze aan. Iemand die op twee flamingo’s heeft geschoten, betaalt SRD 20.000 aan boete, terwijl bij wet verboden is op de beschermde vogels te schieten.

Vernomen wordt dat de mannen met een te grote net de vissen hebben gevangen. Dat levert een overtreding op. Bovendien bezitten de mannen niet over een visvergunning om in Bigi Pan te mogen vissen. Er worden naar mogelijkheden gezocht om een deel van het geld terug te kunnen krijgen, want de geldschieter moet worden terugbetaald. De mannen vinden dat de boete niet in overeenstemming is met de overtreding.